Resort de Parel
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen om duidelijke antwoorden. 

Reserveren & annuleren

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn van harte welkom op het resort.  De kosten hiervoor zijn inzichtelijk tijdens het boeken van je accommodatie. Deze bedragen 10,00- euro per dag per huisdier.
 

Zijn er huisdier vrije accommodaties?

Huisdieren zijn niet in iedere accommodatie toegestaan. Allergisch voor bepaalde huisdieren? geef het even aan tijdens je boeking dan zorgen wij dat je in een accommodatie verblijft waar geen huisdieren zijn toegestaan.

Tot wanneer kan ik annuleren als ik een boeking maak?

Bij annulering volgen wij de voorwaarden van de brancheorganisatie van vakantieparken (Hiswa/Recron) en rekenen wij de volgende termijnen en vergoedingen.

 

  • Bij annulering meer dan drie maanden voor de ingangsdatum, 15% van de overeengekomen prijs;
  • Bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs;
  • Bij annulering binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum, 75% van de overeengekomen prijs;
  • Bij annulering binnen één maand voor de ingangsdatum, 90% van de overeengekomen prijs;
  • Bij annulering op de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.

Kan ik een voorkeursplek aangeven tijdens het reserveren?

Het voor jou beste plekje boeken op het park? Neem even contact met ons op. we kijken graag wat er mogelijk is. voorkeursplekken zijn altijd maatwerk en we kunnen niet garanderen dat de gewenste plek ook nog beschikbaar is voor de gewenste periode.

Kan ik een optie plaatsen op een accommodatie?

Ja, dit kunt u makkelijk doen tijdens het boeken. Vink de knop optie aan om een optie te nemen op een accommodatie. Je kunt dan later (binnen 1 dag) beslissen of je de optie kosteloos wil annuleren of wilt overgaan tot boeking van een van onze prachtige accommodaties.

Binnen welke termijn moet ik betalen voor mijn verblijf?

Tijdens het boeken vragen we je een aanbetaling te doen van 20%. 21 weken voor aankomst vragen we je de helft te betalen en 6 weken voor aankomst het dan nog openstaande restant. Bij boekingen die minder dan 21 weken voor aanvang worden gedaan vragen we een aanbetaling van 50%. Als je aankomstdatum minder dan 6 weken in de toekomst ligt vragen we een aanbetaling van 100%.

Kan ik ook tijdens het uitchecken betalen?

Het is niet mogelijk om tijdens het uitchecken te betalen voor uw verblijf. U kunt vooraf betalen. Dit kunt u doen door middel van een van onze betaalpartners of door het openstaande bedrag over te maken naar het rekeningnummer vermeld op je betaling factuur. Na betaling kunnen wij u de sleutels van uw accommodatie overhandigen.

Vanaf en tot hoe laat kan ik inchecken?

Inchecken op ons resort kan tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Buiten deze tijden kunt u terecht in ons restaurant. we verzoeken je altijd contact op te nemen met de receptie mocht u niet kunnen inchecken binnen de daarvoor beschikbare tijden. Ook kan het zijn dat we u sleutel plaatsen in een kluisje. U kunt dan zelf inchecken buiten de openingstijden.

Hoe laat moet ik uitchecken?

Je kunt uitchecken tot 10 uur. Mocht je later uit willen checken neem dan contact op met de receptie. Samen kijken we dan even naar de mogelijkheden. Dit kan alleen bij voldoende beschikbaarheid.
 

Is er kindermeubilair aanwezig in de accommodatie?

Deze kun je bij je reservering boeken indien je dit wenst.
 

Zijn er accommodaties geschikt voor mindervalide 

Op het moment zijn er helaas nog geen mindervalide accommodaties beschikbaar op Resort de Parel. Accommodaties zijn niet ingericht op rolstoelgebruikers. Houd er ook rekening mee dat je tijdens het betreden van de woning een klein trappetje dient te gebruiken van 3 treden.

Hoe oud moet je zijn om een boeking te mogen plaatsen?

Je kunt bij ons boeken vanaf 21 jaar.

Praktische vragen

Waar kan ik parkeren?

Wij hebben een autluw park. Tijdens het inchecken voor je accommodatie kun je parkeren voor de receptie. dit is een 'kort parkeren' plaats. Wanneer je bent ingecheckt kun je eenmalig het park op rijden om de bagage uit te laden. Daarna verzoeken we je de auto te parkeren op de parkeerplaats die zich bevindt aan de zijkant van het resort. Er mag niet geparkeerd worden bij de accommodaties.
 

Is er toezicht op het park?

Om je zo veilig mogelijk te laten overnachten tijdens uw verblijf wordt er op het park toezicht gehouden door het parkbeheer. Bij noodsituaties kunt u bellen naar de receptie.
 

Zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s op het resort?

Die zijn aanwezig vanaf 1 juni 2023,  kijk voor meer informatie onder het kopje faciliteiten.

Accommodaties

Is er Wifi op het resort?

Wij hebben razendsnel glasvezel internet in iedere accommodatie en daarmee natuurlijk ook wifi. De inlogcode hiervoor kun je vinden in het  keukenkastje boven in.
 

Welk koffiezetapparaat heeft mijn accommodatie?

Alle accommodaties beschikken over een Nespresso koffiezetapparaat.
 

Is er airco in de accommodatie?

Alle (water)lodges en villa’s beschikken over airco’s.
 

Is er een waterkoker in mijn accommodatie?

Jazeker! 
 

Welk linnengoed is inbegrepen en wat moet ik zelf meenemen?

Alle accommodaties worden voorzien van een linnenpakket. Dit bevat alle benodigde bedlinnen, handdoeken en voor in de keuken hand en theedoeken.
 

Hoe lang zijn de bedden in de accommodaties?

De bedden zijn 200 CM lang.
 

Is er een vriezer aanwezig?

Alle (water)lodges en villa’s beschikken over een koelkast met vriesvakje.
 

Is er een Tv aanwezig?

Het korte antwoord is 'nee'. De accommodaties beschikken wél over razendsnel internet. Via al je smart devices kun je dus heerlijk al je favoriete series streamen en bingen.

Hebben jullie arrangementen voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en jubilea?

Kijk hiervoor onder het kopje arrangementen.  Voor verjaardagen of jubilea hebben wij graag op voorhand eerst even contact. u kunt altijd een mail sturen naar hello@deparel.com

Toch nog een vraag?

Geen probleem. Neem contact met ons op om jouw vraag te stellen. We helpen je graag!