Het Horsterwold

Het Horsterwold

De Parel ligt in het Horsterwold. Dit grootste aaneengesloten loofbomen bos van Nederland is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, varen of suppen. Je deelt het bos met reeën, wilde paarden, damherten, vossen en talloze soorten vogels. Het zit vol met verborgen parels en bezienswaardigheden. Staatsbosbeheer organiseert regelmatig safaritochten door dit bijzondere stukje natuur. Enthousiast geworden? Kom vooral langs bij de receptie!

Steden

Steden

Naast de prachtige natuur zijn er in de buurt ook genoeg mooie steden te bezoeken. Hanze- en vestingstad Harderwijk is een stad met een rijke historie, en telt een kleine honderd rijksmonumenten. In de directe nabijheid liggen prachtige kastelen zoals, kasteel Staverden en kasteel De Essenburgh.

Golfclub Zeewolde

Golfclub Zeewolde

Glamping De Parel is ook bij uitstek geschikt als locatie voor een heerlijk golfweekend. Golfclub Zeewolde ligt op 3 minuten afstand van ons park. De baan is ruim opgezet op een terrein van 120 hectare en heeft vier lussen van 9 holes (Aak, Botter, Pluut en de Jol). De baan heeft een parkachtig karakter en ligt midden in de natuur. Er is een grote verscheidenheid aan flora en fauna waaronder roofvogels en verscheidene watervogels, reeën en vossen. De holes bieden voor zowel de hogere als de lagere handicapper veel uitdaging.

Wijngoed Wilgenhorst

Wijngoed Wilgenhorst

Ruim 3,8 meter onder de zeespiegel, net buiten het dorp Zeewolde, ligt Wijngoed Wilgenhorst. Sinds 2012 maakt wijnmaker Geert Horlings hier heerlijke witte, rode en bruisende wijnen. De gastheer van het wijngoed ontvangt regelmatig gasten voor een rondleiding en een wijnproeverij. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Watersport

Watersport

De Parel ligt dicht bij verschillende populaire watersport bestemmingen, waaronder strand Horst, Jachthaven Zeewolde, Telstar beach en diverse andere stranden rondom het Wolderwijd. Suppen, windsurfen, kitesurfen of een bootje huren, het kan allemaal.

Voor de kinderen

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te doen! Op het strandje van de Parel kunnen de kinderen naar hartelust spelen in het water, leren suppen of spelletjes spelen. Op een paar minuten fietsen ligt Speelbos De Zevensprong, waar je kunt klimmen, rennen en hutten bouwen. Bij Telstar Beach kunnen de kinderen allerlei lessen volgen, van surfen tot zeilen.